Polityka Prywatności

Zobacz również : Polityka Ochrony Danych

 
KLAUZULA INFORMACYJNA
-  przetwarzanie danych w systemie monitoringu wizyjnego  
w Szkole Podstawowej im. Leonida Teligi ul. Szkolna 1, 84 – 223 Linia


 
W związku z działaniem na terenie naszej placówki systemu monitoringu wizyjnego informuję oraz zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku  
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE.L.2016.119.1) – dalej RODO informuję, że:
  1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. L. Teligi  
    z siedzibą w Lini;
  2. inspektorem ochrony danych w Szkole Podstawowej w Lini jest Pani Paulina Gafka,
    e-mail: rodo@gminalinia.com.pl;
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu ochrony obiektu i mienia oraz zapewnienia bezpieczeństwa osób przebywających na terenie placówki na podstawie art. 9a ustawy o samorządzie gminnym, art. 108a ustawy Prawo oświatowe, art. 222 ustawy Kodeks pracy, art. 6 ust 1e RODO;
  4. odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą instytucje uprawnione do udostępnienia im zapisu z monitoringu, takie jak policja, prokuratura, sąd;
  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej. 
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres – nie dłuższy niż 3 miesiące;
  7. posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  9. dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania;
  10. O stosowaniu monitoringu wizyjnego informują widoczne tabliczki lub plakietki umieszczonej bezpośrednio w miejscu zbierania danych (wizerunku) np. na drzwiach wejściowych, tablicy ogłoszeń.
Ważne: Użytkowanie tej strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Polityka Prywatności